background

 

Lázár Zsófia
Lázár Zsófia
fuvola

 

Zeneművészeti egyetemi évei alatt tanult a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán (2007-2008), majd a hágai Királyi Zeneakadémián (2008-2014), Thies Roordánál.Művésztanári mesterdiplomáját is itt szerezte, 2014-ben. Barokk fuvola tanulmányait Hollandiában Wilbert Hazelzetnél kezdte, Magyarországon Csalog Benedek irányítja.

Angliai, belgiumi és hollandiai kurzusok aktív, ösztöndíjas résztvevője. 2010 és 2015 között tagja volt a Het Nieuw Blaaskwintet és a Duo Flunette kamaraegyütteseknek, melyekkel több kortárs kompozíció bemutatásában is közreműködött. A pécsi Trio Adversus kortárs zenei csoport egyik alapítója. Egyetemi évei alatt magántanítással foglalkozott, illetve lehetősége nyílt különféle zenekari projektekben való részvételre is:játszott többek között a Holland Ifjúsági Kamarazenekarral, a Westlands Zenekarral, a Hágai Incidental Orchestrával. 2015-2018-ig a Pannon Filharmonikusokkisegítője és a pécsi Ciszterci Nevelési Központ fuvolatanára volt.

2015 óta a Pécsi Tudományegyetem doktorandusza, kutatási területe a fuvolán alkalmazott historikus (18-19. századi) artikulációs technikák.

Barokk és modern fuvolistaként rendszeresen koncertezik Magyarországon és külföldön is.

A Józsefvárosi Zeneiskolában 2018 szeptembere óta tanít.